Utdelningsaktier

Amerikanska Utdelningsaktier

Last Updated on september 19, 2021 by admin

Ett bra sätt att välja ut rätt utdelningsaktier för sin portfölj är att titta på hur utdelningen ökat från år till år. Man ska alltså inte titta för mycket på direktavkastningen. Tittar man på amerikanska utdelningsaktier så är vissa av dessa bolag fenomenala på att år efter år öka sin utdelning. Det finns till och med någonting som heter utdelningsaristokrater. Det är bolag som höjt utdelningen varje år i minst 25 år.

Det finns exempel på bolag i USA som höjt sin utdelning år efter år sedan 50- och 60-talet. Så letar man efter bra bolag till sin portfölj av utdelningsaktier så är amerikanska utdelningsaktier ett hett och stabilt tips.

Det finns till och med amerikanska ETF:er som bara följer utdelningsaristokrater i USA. Man kan också titta på vissa index. Ta en titt på The S&P High Yield Dividend Aristocrats för att hitta bra kandidater till din portfölj.

Tänk på att när du investerar i Amerikanska aktier så betalar du generellt ett högre courtage för varje affär. Dessutom uppstår en valutarisk i och med att du handlar med amerikanska dollar mot svenska kronor. Men då en portfölj med fokus på utdelningar handlar om långsiktiga investeringar så kommer valutarisken att bli mindre.

Ett tips är att blanda både svenska, amerikanska och andra utländska utdelningsaktier i din utdelningsportfölj. På så sätt sprider du riskerna och ser till att ha en diversifierad portfölj. Se även till att investera i bolag inom olika sektorer och branscher för att på så sätt bredda din exponering ytterligare.

Läs gärna mer här om ämnet.

Related Articles

Back to top button